גופני אות.חיים בעיצוב

דוד מנדל

שמי דוד, מאלעד, נשוי ואב לארבעה.
בעל סטודיו "נקודת מחשבה" לעיצוב גרפי, בעלים ומייסד של אתר הפונטים "פונטסטי" – מקום שבו ניתן למצוא מגוון רחב של פונטים ייחודיים ואיכותיים שנוצרו באהבה ובקפדנות.

ההשתתפות שלי ב"אות.חיים" מהווה עבורי הזדמנות מרגשת לשלב בין האהבה שלי לעיצוב לבין ערכים של זיכרון והנצחה. אני גאה להיות חלק מהפרויקט החשוב הזה שנוגע בי באופן אישי ועמוק, ולהביא את התרומה שלי לעולם בצורה משמעותית.

כאדם שמאמין בכוחו של העיצוב לחבר בין אנשים ולשמר את הזיכרון, אני מרגיש שנפלה בחלקי זכות גדולה לקחת חלק במיזם זה.

כל אות ואות שאני מעצב מרגישה לי כמו גשר זעיר לזיכרון של אנשים יקרים שכבר אינם איתנו.

הידיעה שהפונטים שאני יוצר ישמשו אנשים ברחבי הארץ והעולם, ושהם ישמשו לזכור ולהוקיר את זכרם של הנופלים והנרצחים, ממלאת אותי בתחושת שליחות ועשייה משמעותית.

עמיחי רובין פרופיל
עמיחי שמעון רובין

עמיחי רובין נולד וגדל בעכו. בנם השלישי מתוך שמונה של בתיה וישי רובין.

התאפיין בחן מיוחד והיה אהוב על כל רואיו. מגיל צעיר בלט ברגישותו הגבוהה לזולת ובטוב לבו כלפי הסובבים אותו, חבר טוב שתמיד ראה את טובת האחרים לפני טובתו, עניו, איש אמת ופועל צדק.

למד תורה במשך ארבע שנים בישיבה הגבוהה בניין אריאל ולאחר מכן התגייס לגדוד 51 של גולני בו היה חייל מצטיין ואהוב על מפקדיו וחבריו.

המשפט הראשון שכתב במחברתו האישית של הצבא: "לשים לב קודם כל לאדם שמולי בין אם זה חבר/מפקד/מדריכה ולהתייחס בכבוד".

בבוקר שמחת תורה תשפ"ד התעוררו חיילי הפלוגה לרעש הפצמ"רים התכנסו במרחב המוגן בציוד ומיגון מינימלי.

בזמן זה עשרות מחבלים תקפו את המוצב בהפתעה.

עמיחי ששימש במחלקה כנגביסט חוד, נלחם בגבורה באומץ ובתושיה רבה לצד חבריו והציל לוחמים רבים.
הלוחמים לחמו בעוז ובגבורה ומספרים כי בתוך כך היה זה עמיחי שהתעשת בין הראשונים, לקח את הנגב שלו ויחד עם המ"מ
שילה ראוכברגר הי"ד ולוחמים נוספים התמקם באחת היציאות של חדר האוכל, ובחירוף ומסירות נפש ממש ניהלו קרב במשך זמן ארוך עם המחבלים!

גם לאחר שנפצע מספר פעמים המשיך להילחם ואפילו לאחר שנפגע בראשו לא הרפה מהגנת הלוחמים והמשיך להלחם במסירות עילאית בכוחותיו האחרונים.

עמיחי וחבריו נלחמו עד לחיסול ובריחת המחבלים שנותרו במוצב ובכך הצילו עוד ישובים וחיי אדם רבים.
ביום שלישי כ"ה בתשרי תשפ"ד נקבע מותו והוא בן 23 בנופלו.

איבריו הושתלו בגופם של חמישה אנשים ובכך המשיך להציל חיים גם לאחר מותו.

ה' יקום דמו. יהיו הדברים לעילוי נשמתו.

מיכאל-בן-חמו
מיכאל בן חמו

מיכאל, מייקל, מייקי, בן חמו

נפל בקרב על קיבוץ כיסופים ב-7.10.23, יומיים לפני חופשת השחרור שלו מצה״ל וכשבועיים לפני יום הולדתו ה-22.

מיכאל, סמל מחלקת צלפים שבאותו בוקר שימש כמפקד כוח הסיור יצא עם לוחמיו אל מול חוליות מחבלים רבות שחדרו לשטח ישראל בהבנה שזו מלחמה על הבית ועל מדינת ישראל שכל כך אהב. מיכאל וחייליו נלחמו בגבורה על מנת להגן על תושבי קיבוץ כיסופים וחיילי מוצב כיסופים. הם הצליחו לחסל חלק מחוליות מהחבלים ולעכב את השאר מספיק זמן, מה שאיפשר למוצב להערך ולא ליפול. בקרב זה נהרג גם הלוחם עדי צור ז״ל.

מיכאל התחנך בישיבת אמית עמיחי שברחובות, לאחר מכן המשיך למכינה קדם צבאית ״מיתרים לכיש – בית גוברין״ ול״מדרשת הערבה״ בעין יהב שם עבד בחקלאות כחצי שנה עד גיוסו לגולני. במסלול בגולני היה למצטיין פלוגתי בסיום ההכשרה ויצא לפיקוד. היה מפקד נערץ על כלל חייליו שמעידים עליו שהכניס בהם ערכים ורוח, היה נוהג לתת להם עונשים יצירתיים, במקום שעות ביציאה, כמו ללמוד על חלל מהיחידה ולהעביר את סיפורו לחיילים.

מיכאל היה אדם שהערכים שלו הובילו אותו כאדם, מפקד ולוחם. מי שסבב אותו הרגיש שעצם השהייה לצידו של מיכאל גרמה לו להשתפר ולהתעלות. צנוע ורגיש שתמיד חשב על כולם לפני עצמו, אהב את המדינה שלנו והיה מוכן לעשות הכל עבורה.

ביומן שנמצא לאחר מותו מיכאל כתב:

״אבות אבותי חלמו להגיע לרגע בו הם מגינים על מדינת ישראל ואני עומד להגיע לזכות הזו״

״כולי תקווה שיום יבוא ואני אוכיח שאעשה הכל למען המדינה, מעבר לכך שאתן הכל ואסכן הכל למען חבריי הצוות שלי״

לנצח נזכור אותך ואת כל מי שהיית.

אייל קליין
אייל קליין

אייל נולד וגדל במושב כפר הרי"ף.

היה ספורטאי מצטיין, אהב לרכוב על אופנוע השטח שלו, לטייל בשבילי הארץ, לרוץ למרחקים, להשתכשך בכל מעיין ונחל עם חבריו ועם כלבתו הארלי, ולעצור לפק"ל קפה בכל הזדמנות.
אייל שאף לשלמות, היה עקשן והשיג את מטרותיו בנועם, כשחיוך תמידי על שפתיו. אי אפשר היה לעמוד בפניו – תמיד מלא שמחת חיים והומור.

אייל התגייס לצה"ל באוגוסט 2019, ושובץ כלוחם בפלס"ר של חטיבת הנח"ל.
הוא אהב את היחידה, את החברים ואת המפקדים, ונהנה מאוד מהאימונים הרבים.

במהלך המסלול אייל יצא לקורס צלפים ולאחר מכן לקורס מ"כים.
במרץ 2021, עם תום הקורס, שובץ לתפקיד סמל טירונים, ולאחר כמה חודשים יצא לקורס קצינים שבסיומו שובץ כמפקד בהכשרת טירונים ליחידה הרב-ממדית,
ובהמשך שובץ לתפקיד מפק"צ במסלול לוחמים של הפלס"ר.

אייל אהב מאוד את שעשה. תחושת השליחות ואהבת הארץ בערו בו, לצד יושר, כושר מנהיגות, כריזמה, תעוזה, קור רוח וצניעות. אייל כתב במחברתו כי הוא מאמין שמפקד צריך לאתגר, להקשות ולא לוותר לחייליו על מנת להכינם בצורה מיטבית למלחמה,
ומצד שני לנהוג בהם בכבוד כאילו היו אחיו הקטנים, להיות סבלני ורגיש, לדאוג לכל צרכיהם ולאהוב אותם. הוא האמין שעליו להיות הלוחם הטוב ביותר בצוות, לספק דוגמה אישית, להוביל את חייליו ולהיות הראשון להסתער.
חייליו מספרים כי זהו בדיוק המפקד שאייל היה עבורם.

אייל נפל בקרב ההגנה על קיבוץ סופה, באנדרטת נירים, בבוקר שבת 7.10.23.

יחד עם לוחמי סירת הנח"ל בלמו את מתקפת המחבלים על הקיבוץ,

ובכך הצילו חיי רבים.

תמונתו של איתן פיש
איתן פיש

איתן פיש נולד בי"א בניסן התש"ס (16.4.2000), ביישוב פדואל בשומרון.

רביעי מבין שמונה אחים, ודוד לשמונה אחיינים, מודל לחיקוי ולהערצה.

לפני שירותו הצבאי ובמהלכו למד בישיבת ההסדר בירוחם. בשנת 2019 התגייס לשריון מתוך התנדבות ורוח לחימה. לאחר מכן המשיך לקורס הקצינים וסיים אותו במקצועיות.

איתן היה כשרוני בציור, נגינה, תלמיד חכם, חברותי וצנוע.

היה קצין מקצועי ואמיץ, בעל מנהיגות שקטה שסחפה אחריו את חייליו בהערצתם כלפיו.

יצא לקרב בתחושת שליחות לביצוע המשימות הנדרשות, והרגיש כי כל עם ישראל מאחוריו.

איתן היה מפקד מחלקה בשריון, שהוביל את הטנק שלו בקרב בשג'אעיה. ביום שני, 4.12.23 בצהריים, הטנק נפגע מטיל נ"ט. איתן, יחד עם עוד שניים מחייליו – תובל צנעני ויקיר שנקולבסקי, נהרגו במקום. יהי זכרם ברוך.

דביר זכאי פרופיל
דביר זכאי

השאיר אחריו הורים ושני אחים.

דביר נולד ב-9.11.2002. ילד שקט וצנוע, יודע להשיג דברים בצורה נעימה, איש שיח הכי נעים שיש! לוחם בגולני בגדוד 13 ששירת בנחל עוז. דביר וחבריו לחמו בגבורה ולא פחדו מכלום, הם היו אריות מול מאות מחבלים צמאי דם. זה היה קצת גדול עליהם, אבל הם לא היססו לרגע, חתרו למגע ובמותם הצילו נפשות רבות מקיבוץ נחל עוז. על כל האומץ והתעוזה הזו אנו גאים בו מאוד!

דביר היה משכין שלום, לוחם לתפארת ונגביסט מעולה, שידע להתנהג ממש כמו מפקד. היה בן, אח ונכד מיוחד, אין יום שלא שאל לשלומנו ודאג להגיד תודה על כל דבר קטן שעושים למענו.

לנצח נזכור וננציח את הגיבור שלנו.

רועי דאוי ז"ל
רועי דאוי

סמ״ר רועי דאוי ז״ל מגבעתי, שירת כסמ"ל מחלקה בגדוד צבר פלוגת החוד.

ילד קסם! צנוע, עניו, מנהיג בשקט שלו, אמיץ וגיבור. ילד שהחיוך תמיד תמיד מוביל אותו בכל מקום. ברועי הייתה הכרת הטוב שלא ניתן לראות אצל כל אחד. תמיד מעריך, תמיד מודה, תמיד מכבד. מאוד אוהב מוזיקה ושירים מכל הסוגים, תמיד היה הולך ומזמזם. היה איש של שלום, אידאולוגיה, ערכים, כבוד ואהבה עצומה למולדת. עשה מכינה קדם צבאית ולאחר מכן התגייס לשירות קרבי בגבעתי.

ציוני ואוהב את הארץ היה, כפי שכתב בצוואתו:

״החיוך עולה בכל רגע אפשרי, לראות את כל מי שנמצא פה – זו ארץ ישראל שלמענה אני עושה את זה״.

רועי נכנס עם חייליו ללחימה, למרות שהבין שהוא עלול לשלם בחייו, אך גם הבין שחייו הפרטיים הם עצם בגוף הגדול של כלל ישראל.

רועי נהג להשתמש במשפט של ליאל גדעוני ז״ל: ״תחייכו, כי חיוך זה שמחה ושמחה היא הכוח להמשיך הלאה״. (ליאל ורועי התחנכו באותו בית ספר בזמנים שונים, ליאל נהרג בצוק איתן ורועי כעת בחרבות ברזל, רועי וליאל נולדו באותו יום בהפרש של 9 שנים.

בט"ז במרחשוון ה'תשפ"ד (31/10/23) – חמישה ימים לפני יום הולדתו ה-21 וכשבועיים לפני שחרורו מצה״ל, נפל רועי באסון הנמ״ר בצפון רצועת עזה יחד עם לוחמים נוספים, ביניהם ליאור סימינוביץ' ועדי ליאון. רועי היה מ"כ ומפקד הכוח בעת האירוע.

לפי העדות של הנהג שנשאר בחיים: ברגעים האחרונים הם צחקו וחייכו כ"כ הרבה…

את מכתבו האחרון רועי חתם במילים: ״ורק תתחזקו מהכל״ – וזוהי דרכנו לעד.

עמית מן תמונהטובה לפרזנטציה
עמית מן

עמית בת ה-22 גדלה בנתיבות. הייתה האחות הקטנה מבין חמש אחיות אוהבות למשפחה גדולה, נשית, אוהבת ועוטפת.

בין עמית לאבא היה קשר חזק ואהבה גדולה וכשעמית הייתה בת 12 וחצי אבינו נפטר ממחלת הסרטן לאחר שנים של ייסורים, באותו רגע עמית הבינה שמה שהיא רוצה לעשות זה להציל חיים וממש מגיל צעיר החלה להתנדב במד"א ולבלות שם שעות רבות, ובין לבין השקיעה בלימודים ותחזקה את התחביב הכי גדול שלה – שירה. היא שרה מבוקר עד לילה וניחנה בקול מלאכי וטהור.

בגיל 18 עמית התחילה קורס פרמדיקים דרך השירות הלאומי שאותו סיימה בהצטיינות, בהמשך אף הדריכה קורס כזה במרחב נגב והייתה המדריכה הצעירה ביותר במד"א. בשנה וחצי האחרונות עבדה, במקביל להיותה פרמדיקית במד"א נתיבות – גם פרמדיקית כוננית בקיבוץ בארי.

בשבת 7.10 עמית הייתה כוננית בקיבוץ, בבוקר התעוררה לקולות אזעקות ובומים חזקים ובלי לחשוב פעמיים לבשה מדים, לקחה תיק עזרה ראשונה עזבה את הממ"ד בדירתה ורצה להציל חיים במרפאת השיניים בקיבוץ.

כשבחרה בפעולה זו, למעשה וויתרה במודע על שתי הזדמנויות להציל את חייה. בן זוגה התחנן אליה בבוקר שתיסע עימו לנתיבות והיא סירבה. שהייה בממ״ד בדירתה היתה מצילה את חייה – לדירתה לא הגיעו.

במשך 7 שעות ארוכות עמית הצילה חיים במרפאה וגם כשנגמר לה כל הציוד הרפואי לא עזבה לרגע את הפצועים, הניחה בדים רכים מתחתם שיהיה להם נוח, ליטפה אותם והרגיעה. עד לשעה 14 שבה המחבלים מצליחים להרוג את חברי כיתת הכוננות שהגנו על המרפאה כשנגמרת להם התחמושת, והם נכנסים למרפאה ורוצחים את כולם (מלבד שלושה שהסתתרו והצליחו להינצל). עמית שנותרה אחרונה נפרדת מהמשפחה שלה בדקות האחרונות שלה ואף מנסה להציל את עצמה לאחר שקיבלה ירייה ברגל, היא לא מוותרת ועושה לעצמה ח.ע., אך המחבלים הארורים חזרו וירו בה למוות.

חייה של עמית הסתיימו אך שמה גבורתה ועוז ליבה ימשיכו להדהד לדורי דורות, היא תיזכר כמי שהקריבה את חייה כדי להציל אחרים.